Personbil

Guide till ditt körkort för personbil

1. Körkortstillstånd

Vid övningskörning krävs körkortstillstånd. Det kan du göra via e-tjänst hos Transportstyrelsen. Till körkortstillståndet krävs en synundersökning. Denna synundersökning erbjuder vi våra kunder.

2. Studera teori

Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning går hand i hand – teorin ska du lära dig för körningens skull.

3. Riskettan

Riskettan är en obligatorisk teoretisk kurs. Kursen handlar om alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden, du kan med fördel boka in kursen tidigt i din utbildning.

4. Körlektioner

Automat eller manuell? Du väljer, vi utbildar för båda. Vi erbjuder även körlektioner på engelska, meddela oss detta vid bokning. För dig som har möjlighet är det en bra kombination att mängdträna hemma parallellt med kunskapen du får på körskolan.

5. Halkbana

Halkbanan är en obligatorisk praktisk kurs. Kursen handlar om riskerna med bilkörning i praktiken. Kursen pågår en halv dag och ställer krav på dig som förare att du kan hantera bilen. Kursen gör man i slutet av utbildningen men före proven.

6. Teoriprov 

Teoriprovet gör man på Trafikverket. Det innehåller 70 frågor, för att bli godkänd krävs 52 rätt. Tänk på att komma väl förberedd.

7. Körprov

Körprovet gör man på Trafikverket. Utbildar du dig hos oss bokar vi in detta till dig i vår bil. För att få göra körprovet krävs ett godkänt teoriprov.

Våra fordon

Volvo XC40 T3 Bensin 2021 (manuell)
1650695528283 (1)
Kia Niro Laddhybrid 2020 (automat)
Kia Niro Automat