Studielån till körkort

Körkortslån – för dig som är arbetslös

Den som är arbetslös och uppfyller vissa villkor kan från och med den 1 september 2018 få låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort. Många arbetsgivare kräver i dag att den som söker jobb ska ha körkort, så med körkort kan det vara lättare att få ett jobb. Körkortslånet är ett lån för dig som är arbetslös och mellan 18 och 47 år. Du kan få låna pengar från CSN för att kunna ta ett svenskt körkort med körkorts­behörighet B, det vill säga för personbil och lätt lastbil. Du kan få låna högst 15 000 kronor. Det du lånar ska du sedan betala tillbaka, och det behöver du göra även om du inte får körkort.

Du kan läsa mer kring hur du går tillväga och hur du söker körkortslån hos CSN.

Du skall först själv ansöka och få ett lånelöfte från CSN innan vi kan hjälpa dig vidare. Sedan kommer du in till oss så vi kan rapportera in dig till CSN att du väljer utbildningen hos oss. Du måste ha ett körkortstillstånd för att vi ska kunna rapportera in dig.

Vid tre tillfällen kan du få utbetalning på 5 000 kr.
Detta är ett förslag så du lätt kan se vad pengarna kan hjälpa dig med i din körkortsutbildning.

 

Första utbetalningen räcker till:

 • Teoripaketet Premium: Teori digitalt (2600kr)
 • Riskettan (900kr)
 • 1 lektioner á 80 min (1190kr)
  = 4 690kr

Andra utbetalningen räcker till:

 • 4 lektioner á 80 min (4 760kr)
  = 4 760kr

Tredje utbetalningen räcker till:

 • Halkbana/Riskutbildning 2 (2900kr)
 • 2 körlektioner á 80 min (2380kr)
  = 5280kr

Total kostnad till trafikskolan: 14730 kr

Ingen garanti till körkort

Det är dock aldrig någon garanti till körkort eller ens uppkörning via trafikskolan för dessa pengar, utan du kan komma att behöva komplettera med fler lektioner som du måste finansiera på annat vis. Lånet är tänkt som ett bidrag till en körkortsutbildning. Våra förslag ovan innefattar inte lån av bil vid eventuellt prov eller provavgifter till Trafikverket.

 

Läs mer eller ansök direkt via denna länk: Ansök om körkortslån